dinsdag 19 februari 2013

Recept:Chocoladescones

Nu ik vakantie heb, moet ik toch iets bedenken om te doen, dus vandaag ga ik chocoladescones bakken! En het recept ga ik met jullie delen!

 


Wat heb je nodig voor ongeveer 9 scones?
-225 gram zelfrijzend bakmeel
-5 eetlepels boter
-1 eetlepel witte basterdsuiker
-50 gram chocolade in stukjes
-eventueel melk, als ik de hoeveelheid zoals het in het originele recept stond, toevoegde, mislukten de scones altijd. Ik voeg nu ongeveer 200 ml toe.

Vet een bakplaat in of leg er bankpapier op, en verwarm de oven voor op 220 graden.

 

Meng de boter en het zelfrijzend bakmeel door elkaar met je vingers, tot er kruimels ontstaan.

Meng de suiker en de chocoladestukjes door het boter/meel mengsel.

 

Voeg nu steeds een heel klein beetje melk toe, en kneed de melk tussendoor telkens door het meel heen. Als het één deegbal is, is het goed. Bewaar de melk die je over hebt, dat hebben we straks nog nodig.
Strooi wat bloem op een plaat/snijplank en rol het deeg uit tot een vierkant van ongeveer 2,5 cm dik.

Snijd het deeg in vierkanten en leg de scones op de bakplaat. Bestrijk dan de scones met de overgebleven melk.
Bak de scones in de voorverwarmde oven 12 minuten gaar, en dan zijn ze klaar om te eten!

 


Dit zijn dan je chocoladescones! Je kunt het eten met clotted cream, jam, slagroom of suiker. Eet smakelijk!

Hope you enjoyed and see you next time!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten